Nieuwe websites ziekte van Huntington

Om bij een zeldzame aandoening de juiste zorg te kunnen bieden, is vaak specifieke deskundigheid nodig. Die deskundigheid is meestal maar op een beperkt aantal plekken aanwezig. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft daarom een groep expertisecentra voor zeldzame aandoeningen in Nederland erkend, zodat men snel kan zien waar men met het beste terecht kan.

 

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn door het Ministerie van VWS erkend als expertisecentra voor de ziekte van Huntington. Dat betekent dat men in Maastricht en Leiden wordt geholpen door specialisten, die jarenlange ervaring hebben met de ziekte van Huntington.

 

Verschillende specialisten werken samen om de zorg zo optimaal mogelijk te maken. De neuroloog speelt een belangrijke rol in het organiseren van de zorg rondom Huntingtonpatiënten. De klinisch geneticus speelt een rol bij voorspellend DNA onderzoek en kinderwens. Daarnaast bestaat het Huntingtonteam uit verpleegkundige specialisten, genetisch consulenten, (neuro)psychologen, psychiaters en paramedici zoals een logopedist, diëtist en maatschappelijk werker.

 

Voor meer informatie:

 

Maastricht: http://neurologie.mumc.nl/huntington-expertisecentrum

 

Leiden: www.lumc.nl/huntington

 

 

 

 Maastricht UMC+     Logo LUMC